ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Η εταιρία «Το Χωριό της Κάρλας», είναι μια οικογενιακή κτηνοτροφική επιχείρηση, που δρά με σεβασμό στις αξίες και την ευζωία των ζωών του κοπαδιού μας.

Η εμπειρία ετών συνδυάζεται αποτελεσματικά με την επιστημονική γνώση, προς όφελος τόσο των ζώων, όσο και των καταναλωτών. Βασικό χαρακτηριστικό μας είναι η αγάπη μας για τα ζώα και ο σεβασμός των δικαιωμάτων τους.

Αυτός είναι και ο λόγος που τα ζώα μας βόσκουν ελεύθερα, στα βοσκοτόπια που εκτείνονται πέρα από τα όρια της λίμνης Κάρλας, έως και τις κορυφές του δυτικού Πηλίου.

Ο ΤΟΠΟΣ & ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΜΑΣ

Η κτηνοτροφική μονάδα βρίσκεται στη κοιλάδα Μετόχι, πολύ κοντά στο χωριό Κανάλια Μαγνησίας. Το κλίμα της περιοχής ποικίλει ανάλογα με την εποχή. Το Χειμώνα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, με το θερμόμετρο να πέφτει κάτω από τους -10oC, αρκετές βροχοπτώσεις και κάποιες χρονιές έντονες χιονοπτώσεις. Το Καλοκαίρι χαρακτηρίζεται ζεστό, με λίγες βροχοπτώσεις, ενώ αντίθετα το Φθινόπωρο είναι σχεδόν πάντα ήπιο, με καλές θερμοκρασίες και κάποιες βροχές που ευνοούν αρκετά την ανάπτυξη του χορταριού. Την Άνοιξη το τοπίο είναι πολύ ευνοικό για τη βόσκηση των ζώων, καθώς όλη η φύση βλαστάνει και το χορτάρι, τα λουλούδια, τα βλαστάρια, τα βότανα και τα αρωματικά φυτά αφθονούν.

ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Τα ζώα μας βόσκουν ελεύθερα από τα όρια της λίμνης Κάρλας μέχρι τις πλαγιές του δυτικού Πηλίου τις περισσότερες ώρες τις ημέρας, έχοντας την ευκαιρία να τρέφονται με τα αναρίθμητα βότανα και αρωματικά φυτά του τόπου μας, στοιχεία των οποίων περνούν απευθείας στο γάλα κάνοντάς το μοναδικό.

Αν και σε ετήσια βάση τα βοσκοτόπια μας δεν είναι ιδιαίτερα παραγωγικά σε ότι αφορά την ποσότητα της βοσκήσιμης ύλης, είναι ωστόσο τα πιο πλούσια σε βιοποικιλότητα.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΑΣ

Η διατροφή των ζωών μας σε μεγάλο ποσοστό καλύπτεται από την ελεύθερη βόσκηση. Όταν όμως οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν και ανάλογα με τη φάση που βρίσκεται το ζώο (περίοδος εγκυμοσύνης, γαλακτική περίοδος), ενισχύουμε την τροφή τους με καλαμπόκι και σιτάρι βιολογικής γεωργίας.

 250
πρόβατα

 550
κατσίκια

Με γνωμονα τα ζωα

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις συνθήκες διαβίωσης των ζώων κυρίως μέσα στο στάβλο, με πολύ καλό αερισμό του χώρου, τακτικό καθαρισμό της στρωμνής και συχνές απολυμάνσεις. Το αποτέλεσμα είναι άριστες συνθήκες κατά τη στάβλιση και θετικός αντίκτυπος στην υγεία του κοπαδιού.

Η συλλογή του γάλακτος (άμελξη των ζώων) γίνεται μηχανικά. Στη συνέχεια το γάλα φιλτράρεται και ψύχεται αμέσως, ώστε να επιτύχουμε τη βέλτιστη ποιοτητά του.

ΕΚΤΑΣΗ ΦΑΡΜΑΣ

Η φάρμα εκτείνεται σε μία συνολική έκταση 3000τ.μ., εκ των οποίων τα 200τ.μ. είναι χώροι άλμεξης και αποθήκευσης γάλακτος, τα 800τ.μ. είναι χώροι αποθήκευσης ζωοτροφών και τα υπόλοιπα είναι σταβλικές εγκαταστάσεις που πληρούν τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές για τις άριστες συνθήκες διαβίωσης των ζώων.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Αυτή τη στιγμή παράγουμε κατσικίσιο γιαούρτι παραδοσιακό με 4% λιπαρά, στραγγιστό κατσικίσιο γιαούρτι με φυσιολογική στράγγιση σε τσαντίλα, κεφίρ από κατσικίσιο γάλα, πρόβειο παραδοσιακό γιαούρτι και λευκό κατσικίσιο τυρί άλμης. Ολα τα προϊόντα είναι βιολογικής γεωργίας και ο ποιοτικός έλεγχος τόσο των τελικών προϊόντων όσο και του γάλακτος, γίνεται στο εργαστήριο αναλύσεων Ασπίδα Τριανταφύλλου.