ΤΑ
ΚΛΑΣΣΙΚΑ
ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ
ΤΗΣ ΚΑΡΛΑΣ

Το Χωριό της Κάρλας είναι μια γαλακτοκομική εταιρεία που δεσμεύεται να προσφέρει προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής θρεπτικής αξίας.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ
ΣΥΓΧΡΟΝΗ
ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

Σκοπός μας είναι να προωθούμε την υγιεινή διατροφή, φέρνοντας κοντά στους ανθρώπους τα καλύτερα που μπορεί να προσφέρει η φύση.


Με σεβασμό στην παράδοση και την αυθεντικότητα, διασφαλίζουμε την ανώτερη ποιότητα της πρώτης ύλης μας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες διαβίωσης του κοπαδιού μας και εφαρμόζοντας αυστηρά πρότυπα παραγωγής.


Τα προϊόντα μας, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι, προσφέρουν εξαιρετική γεύση και παράλληλα καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες των πελατών μας.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ

Το κατσικίσιο βιολογικό γιαούρτι είναι ένα γευστικό σνακ με απαλή υφή και όξινη γεύση, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες της ημέρας. Αποτελεί φυσική πηγή προβιοτικών και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και μαγγάνιο, συμβάλοντας στην κατασκευή γερού σκελετού, ιστών και μυϊκού συστήματος.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
ΠΡΟΒΕΙΟ

 

Tο πρόβειο βιολογικό γιαούρτι, αποτελεί  φυσική πηγή προβιοτικών, είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, καθώς και βιταμίνη Α και D. Όλα αυτά συμβάλουν στην σωστή απορρόφηση του ασβεστίου, στη βελτίωση του μεταβολισμού του λίπους και τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ
ΜΕ 1,5 % ΛΙΠΑΡΑ

Το στραγγιστό κατσικίσιο γιαούρτι, αποτελεί εξαιρετική πηγή προβιοτικών και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, Β2 και Β12. Προέρχεται από κατσικίσιο γάλα που έχει υποστεί ζύμωση. Είναι χαμηλό σε λιπαρά , ιδανικό για ανθρώπους που ακολουθούν διατροφή χαμηλή σε λιπαρά.

ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ
ΜΕ 2% ΛΙΠΑΡΑ

Το στραγγιστό κατσικίσιο γιαούρτι, αποτελεί εξαιρετική πηγή προβιοτικών και είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, Β2 και Β12. Προέρχεται από κατσικίσιο γάλα που έχει υποστεί ζύμωση. Η διαφορά του με το κατσικίσιο γιαούρτι, είναι η επιπρόσθετη κατεργασία που υφίσταται το πήγμα του γιαουρτιού, προκειμένου να αφαιρεθεί σημαντική ποσότητα από τον ορό του γάλακτος.

ΣΥΝΔΥΑΣΤΕ

BREAKFAST

Σάλτσα Γιαούρτι με Αβοκάντο

Ανακατέψτε γιαούρτι με ψιλοκομμένο αβοκάντο, λεμόνι, σκόρδο και μαϊντανό.
Χρησιμοποίησε τη σάλτσα σαν dip για τα παξιμάδια, σαλάτες ή τάκος.

DESSERT

Γρήγορο Παγωτό με Γιαούρτι

Υλικά:

  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι ή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μούρα ή φρούτα της επιλογής σου (π.χ. φράουλες, μύρτιλα)

Εκτέλεση: Ανακατεύεις το γιαούρτι με το μέλι και τα φρούτα, τοποθετείς το μείγμα σε ένα ταψάκι και το βάζεις στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Σερβίρεις σαν παγωτό όταν παγώσει καλά.

BAKERY

Dip με Γιαούρτι & Μυρωδικά

Υλικά:

  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη (προαιρετικά)
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρεις με λαχανικά, κριτσίνια ή ψωμί.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ
ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟΥ ΚΑΙ
ΠΡΟΒΕΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Το γιαούρτι που παρασκευάζεται από συνδυασμό κατσικίσιου και πρόβειου γάλακτος συνδυάζει τα οφέλη και των δύο τύπων γάλακτος, προσφέροντας μια σειρά από μοναδικά πλεονεκτήματα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλεις να το προτιμήσεις. Συγκεκριμένα, το κατσικίσιο γάλα είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, D, B2, B12 και ασβέστιο, ενώ το πρόβειο γάλα περιέχει υψηλότερες ποσότητες πρωτεϊνών, βιταμινών B12 και ψευδάργυρου. Ο συνδυασμός τους προσφέρει μια πληρέστερη διατροφική αξία. Το κατσικίσιο και το πρόβειο γάλα περιέχουν λιγότερη λακτόζη από το αγελαδινό, κάνοντάς τα πιο εύπεπτα για άτομα με ήπια ευαισθησία στη λακτόζη, κυρίως όταν συνδυάζονται. Επίσης, το κατσικίσιο γάλα προσφέρει μια ελαφριά, ελαστική υφή και γεύση, ενώ το πρόβειο γάλα προσθέτει μια πιο πλούσια και κρεμώδη υφή. Ο συνδυασμός τους μπορεί να δημιουργήσει ένα πιο ισορροπημένο και ευχάριστο γευστικό αποτέλεσμα. Και οι δύο τύποι γάλακτος περιέχουν φυσικά προβιοτικά, και η ανάμειξή τους μπορεί να προσφέρει μια ευρύτερη ποικιλία προβιοτικών βακτηρίων, ευεργετικών για την υγεία του πεπτικού συστήματος.